BVSC-Zugló

Változások, tervek és a szezon női Csapata!!

2020.06.23. 

Női Csapatunk túl a karantén utáni felkészülés első szakaszán már a bajnokságra készül, Petrovics Mátyás kihirdette a szezon játékoskeretét. A Magyar Kupa július 27- én, az országos bajnokság szeptember végén indul. Tervekről, célokról, újításokról és a keretről beszélgettünk.

női csapat 2020

- Milyen változások lesznek a következő szezonra készülve a női szakágban? 

- Új edzővel és új szerepkörökkel kezdtünk neki a felkészülésnek a női szakágban. Gruber Laura befejezi az edzősködést, a napokban búcsúztattuk őt, de ezúttal is köszönöm neki az elmúlt tíz esztendő közös munkáját! Helyét a felnőtt csapat másodedzői posztján, valamint a serdülőknél Mészáros Vanda veszi át. A gyermek csapatunkat pedig Czigány Károly irányítja majd a jövőben. Kele Niki az előkészítő csoportunkat gardírozza továbbra is, Tóth Eszter pedig a kapusok felkészítéséért felel, ahogy eddig is. Én magam még több team munkát tervezek a kollégákkal és Karcsi érkezésétől új impulzusokat is várok a szakágunkban. Vanda pedig nagyon aktívan részt fog venni a felnőttekkel végzett munkában is, ami szintén előrelépés lesz.

- Összeállt női csapatunk, milyen változások történtek? Hogyan épül be az utánpótlás a felnőtt csapatba?

Gémes Alexa - A csapatunk 90% -ban már év közben összeállt, amikor szinte mindenkivel hosszabbítottunk. Nálunk idén sincs nagy jövés-menés és ez igazán örömteli! A márciusi leállás előtt, ismerve a várható keretünket, egy, maximum két rutinos játékost terveztem igazolni. Ez végül úgy valósult meg, hogy nagy örömömre Takács Orsi vállalt még egy szezont, valamint Gémes Alexa csatlakozik hozzánk új igazolásként a folytatásban. Személyében egy rendkívül sokoldalú, több poszton is bevethető, ráadásul kiváló átlövő játékos kerül a csapatunkba. A rutinos pólósok mellett így továbbra is legalább 3- 4 utánpótláskorú játékost tudok bevetni majd a mérkőzéseinken.

A fiatalok kérdésénél meg kell említenem, hogy szintén BVSC játékos lesz a 17 esztendős Dobos Csenge is, aki Győrből érkezik hozzánk. A saját utánpótlásunk beépítése továbbra is kiemelten fontos a számunkra, ez a klubunk egyik alap filozófiája. Az idei bő keretünkben jelenleg 7 utánpótláskorú játékos van, de örömmel bővítem ezt a számot év közben, ha valaki rászolgál majd az utánpótlásunkból!
A 19- es bő keretünkből 14 játékos saját nevelésű, vagy itt játszott már serdülő- ifi korában is! Ez mindent elmond a fiatalok beépítésével kapcsolatban.
 
Három távozónk is lesz. Közülük Utassy Kata az USA- ban folytatja tanulmányait és így pályafutását is, Király Rita kölcsönben a Honvéd játékosa lesz a jövő évben, valamint Vogt Vivien is távozik. Sok sikert kívánunk nekik! 
 
- Mi a nyári program, hogyan készültök a bajnokságra?
 
- Több szakaszban készülünk és valóban elsősorban a bajnokságra. Úgy építettem fel a karantén utáni felkészülésünket, hogy az eredetileg nyári kezdésnek tervezett július 13- ra olyan állapotban legyen mindenki, amire már építhető egy komoly alapozás.
Most, június 22- én indult a harmadik szakasza ennek az "előkészítő" időszaknak. Fontos hír ezzel kapcsolatosan, hogy a vállműtéten átesett csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó is bekapcsolódhatott a felkészülésbe!
 
- Mi a cél a Magyar Kupában illetve a bajnokságban?
 
- A Magyar Kupa találkozókat elsősorban felkészülési meccsekként fogjuk majd fel, miután heti két mérkőzést játszunk a kiírás szerint, miközben zajlik a felkészülésünk a szezonra. A prioritás azonban a heti edzésmunka elvégzése lesz ebben az időszakban!
Emellett a legfontosabb szempont az lesz a kupameccseinken, hogy a közel féléves kényszerű meccs szünet után fokozatosan visszataláljunk a mérkőzések ritmusához és összeálljon a játékunk a bajnokságra. Ahol hasonlóan az elmúlt évekhez változatlanok lesznek a céljaink: az élmezőnyben végezni és éremért játszani!
 
 A 2020/2021- es bő keretünk:
 
Alaksza Dóra, Alaksza Noémi, Doroszlai Vanda, Dobos Csenge, Farkas Kata, Farkas Tamara, Fekete Flóra, Gasparics Kata, Gémes Alexa, Gyöngyössy Anikó, Hajdu Zsófia, Hnatyszyn Kinga, Kele Nikolett, Koncz Hanna, Leimeter Dóra, Mihály Kinga, Ősz Varga Lilla, Takács Orsolya, Tóth Eszter
 
Adó 1 %